Services – Apotheek Koster – Lelystad

Services

Receptenservice

Per fax: als u uw recept naar ons doorfaxt op ons faxnummer 0320-236816 vóór 12.00 uur, ligt het geneesmiddel na 16.00 uur voor u klaar. Neemt u dan wel het originele recept mee?
Recepten  kunt u snel ook snel en eenvoudig via onze website bestellen. Ga hiervoor naar herhaalrecepten.

Bezorging

De apotheken in Lelystad werken samen met een bezorgdienst, die uitsluitend voor de apotheken werkt. De bezorging wordt op twee manieren uitgevoerd:

  • Spoedrecepten: worden dezelfde dag tussen 16.00 en 20.00 uur bezorgd. Het recept moet wel vóór 14.00 uur in de apotheek zijn.
  • Overige recepten: worden de volgende dag bezorgd tussen 9.00 en 14.00 uur.

AH voorhof uitgiftepunt

Sinds januari 2014 zijn wij een maatschap met Apotheek Ex-Aqua, Apotheek Reuvers en Apotheek de Jol. U kunt daarom ook gebruik maken voor het medicijnuitgiftepunt in AH de Voorhof.

Declaraties

Met het regionale Ziektekostenverzekeraar Zilveren Kruis en met de meeste landelijke ziekenfondsen en ziektekosten-verzekeraars zijn contracten gesloten om de geneesmiddelen rechtstreeks te declareren. De rekening wordt dan direct naar de verzekering gestuurd. Als u hiervan gebruik wilt maken is het nodig dat u ons een pasje of een kopie van de polis laat zien.

Privacy

Indien u dat wenst kunt u altijd aan de assistente vragen om een gesprek in een aparte ruimte, zodat andere bezoekers van de apotheek niet kunnen meeluisteren.

Spreekuur/vragen aan de apotheek

Heeft u vragen die u rechtstreeks aan de apotheker wilt stellen dan kunt u hiervoor een afspraak maken of gebruik maken van het vrije inloop spreekuur iedere vrijdagochtend 10.30 en 11.30 uur.

Informatie over reizen

Als u medicijnen gebruikt en deze meeneemt naar het buitenland is het soms van belang om een overzicht mee te nemen van die medicijnen (geneesmiddelpaspoort). Graag maken wij dit voor u.
Verder hebben we veel informatie beschikbaar over reizen naar landen met bepaalde gezondheids-risico’s. Als u dat wenst kunnen we deze informatie voor u op papier zetten.

Historie

Apotheek Koster is een onderdeel van Gezondheidscentrum Kempenaar. Dit gezondheidscentrum is opgericht in 1976. Oorspronkelijk was het gehuisvest in 5 woonhuizen in Kempenaar 31. Het gebouw op de huidige locatie is in 1978 gebouwd.

Bevolkingsvertegenwoordigster

In de stuurgroep van het gezondheidscentrum zit een vertegenwoordigster van de bevolking. Indien u met vragen zit over het gezondheidscentrum kunt contact opnemen met Mevrouw Anneke van der Horst via telefoonnummer: 0320-234477.