Services – Apotheek Koster – Lelystad

Services

Receptenservice

(Herhaal)Recepten kunt u snel ook snel en eenvoudig via onze website en app bestellen. Ga hiervoor naar herhaalrecepten. Zowel uw husiarts als Apotheek Koster worden door deze internet bestellingen geinformeerd. Indien wij een akkoord ontvangen van uw huisarts maken wij uw recept klaar en kunnen wij het aan u afleveren. Zonder handtekening van uw arts mogen wij het recept namelijk niet afleveren.

De (herhaal)recepten service geldt alleen voor chronische medicatie (medicatie welke u de afgelopen 12 maanden bij ons heeft afgehaald). Heeft u uw gewenste recept langer dan 12 maanden geleden afgehaald? Dan verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met de voorschrijvend arts voor een eventueel herhaalrecept.

Wanneer kunt u uw recept verwachten?

Recepten ontvangen via uw (huis)arts of medische specialist: wij beoordelen eerst of het wel of niet om een spoed recept gaat. Spoedrecepten worden zoveel indien mogelijk dezelfde werkdag klaargemaakt.

Over het algemeen geldt: indien wij op een werkdag het akkoord van uw huisarts om 11:00uur binnen hebben, dan kunt u uw recept afhalen  na 14:00 uur de volgende werkdag. Komt het akkoord na 11 uur binnen dan schuift de levering een werkdag op. Wilt u exact weten of uw recept als spoedrecept wordt behandeld en/of wanneer een (spoed) recept wordt bezorgd dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.

Indien een e-mailadres bekend is ontvangt u een afhaalbericht voor in de apotheek. Indien u zich heeft aangemeldt voor de 24-uursautomaat ontvangt u een sms-code. Met deze code kunt u gedurende 3 dagen 24/7 uw medicijnen ophalen.

De Herhaalservice

Met deze service bestellen wij uw medicijnen voor u wanneer deze volgens ons apotheeksysteem bijna op zijn. Ook vragen wij de benodigde recepten voor u aan bij uw huisarts. Uw medicijnen worden in doosjes geleverd. Uiterlijk 3 weken voor dat uw medicijnen op zijn krijgt u van ons een e-mail of brief toegestuurd wanneer uw medicijnen weer klaarstaan.

Wilt u meer informatie of zich aanmelden voor de herhaalservice? Neemt dan contact op via deherhaalservice@apotheekkoster.nl

Baxterrol

Baxterrol is een rol met zakjes waarin uw medicijnen per tijdstip per dag in zakjes voor u worden uitgezet. De zakjes vormen een zgn. baxterrol. Deze rollen worden eens per twee weken geleverd via uw brievenbus. Voor de medicijnen in uw baxterrol vragen wij voor u de benodigde recepten bij uw huisarts aan.

Bezorging

Indien u niet in staat bent om uw medicijnen op te halen in de apotheek, dan kunt u gebruik maken van onze bezorgservice. Wanneer wij uw medicijnen bezorgen hangt af van hoe u uw recept heeft aangevraagd en of het om een herhaalrecept of om een spoedrecept gaat. Dit wordt per recept door ons beoordeeld. Uiteraard kunt u contact met ons opnemen om een afspraak te maken om uw medicijnen op een door u gewenst dagdeel (ma-vr) te laten bezorgen.

De bezorgservice van Apotheek Koster wordt verzorgd door Farmakoerier. De bezorgingen vinden in de middag plaats tussen 15.00 en 19.00 uur. Bent u tijdens deze tijden niet thuis dan is onze 24-uurs afhaalautomaat de Pharmaself wellicht iets voor u.

Uw bestelling wordt eenmalig gratis bezorgd. Bent u niet thuis, wordt er niet open gedaan of is uw bel stuk dan laat de bezorger een briefje bij u achter dat de bezorger bij u is langs geweest. Uw pakketje wordt door de bezorger vervolgens mee teruggenomen naar de apotheek. U kunt het pakketje dan bij ons ophalen. Ook kan u het pakketje opnieuw laten bezorgen. Een tweede bezorging kost €5,-. Lukt het u zelf niet om open te doen en wilt u deze kosten voorkomen, neem dan contact met ons op om bijvoorbeeld een afwijkend bezorgadres te bespreken.

Privacy

Indien u dat wenst kunt u altijd aan de assistente vragen om een gesprek in een aparte ruimte, zodat andere bezoekers van de apotheek niet kunnen meeluisteren.

Spreekuur/vragen aan de apotheek

Heeft u vragen die u rechtstreeks aan de apotheker wilt stellen dan kunt u hiervoor een afspraak maken of gebruik maken van het vrije inloop spreekuur iedere vrijdagochtend 10.30 en 11.30 uur.

Informatie over reizen

Als u medicijnen gebruikt en deze meeneemt naar het buitenland is het soms van belang om een overzicht mee te nemen van die medicijnen (geneesmiddelpaspoort). Graag maken wij dit voor u.
Verder hebben we veel informatie beschikbaar over reizen naar landen met bepaalde gezondheids-risico’s. Als u dat wenst kunnen we deze informatie voor u op papier zetten.

Historie

Apotheek Koster is een onderdeel van Gezondheidscentrum Kempenaar. Dit gezondheidscentrum is opgericht in 1976. Oorspronkelijk was het gehuisvest in 5 woonhuizen in Kempenaar 31. Het gebouw op de huidige locatie is in 1978 gebouwd.