Over uw factuur – Apotheek Koster – Lelystad

Over uw factuur

Kosten en vergoeding

Aan medicijngebruik en diensten van apotheken zijn kosten verbonden. Hieronder leest u hoe prijzen van medicijnen tot stand komen, hoe medicijnkosten en kosten voor de diensten van de apotheek zijn opgebouwd. En wanneer u kosten van de zorg vanuit uw apotheek wel/ niet vergoed krijgt.

Hoe komen prijzen van medicijnen tot stand?

Fabrikanten van medicijnen bieden deze aan op de markt. De Rijksoverheid, zorgverzekeraars en apotheken maken afspraken over de prijs van deze medicijnen. Het tarief van een medicijn is meestal opgebouwd uit: de kosten van het geneesmiddel en apotheektarief.

Welke zorgkosten worden wel en niet vergoed?

In uw zorgpolis staat precies wat uw zorgverzekeraar wel en niet vergoed. Uitzondering hierop zijn kosten die nog binnen het eigen risico vallen of medicijnen die een eigen bijdrage hebben.

Apotheken onderhandelen jaarlijks met alle zorgverzekeraars over de kosten van medicijnen. Deze afspraken kunnen per zorgverzekeraar verschillen. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een overeenkomst.

Hoe kunt u bij ons betalen?

  • U kunt bij ons in de apotheek betalen. Hiervan krijgt u een betaalbewijs.

Onze 24 uursautomaat, Pharmaself 24 is ook uitgerust met een pinfunctie.

  • Automatische afschrijving is helemaal makkelijk. Hiervoor moet u eenmalig een machtiging afgeven. U kunt in de apotheek een formulier invullen.
  • Indien bovenstaande niet kan, dan kunt u per uitzondering ook betalen per rekening. U ontvangt de rekening digitaal via Netpoint. Hierbij geeft u het emailadres waarop u de rekening wilt ontvangen door aan de apotheek.

■ U krijgt toegang tot uw rekeningen via  een bericht op uw doorgegeven e-mailadres.

■ Voor het inzien, betalen en opvragen van uw rekeningen kunt u 24/7 terecht op de website: www.uwdeclaraties.nl.  Ook kunt u een (historisch) overzicht opvragen van al uw rekeningen en deze eenvoudig betalen met iDeal. Daarnaast vindt u meer informatie over Netpoint Factoring, onze manier van werken en de meest gestelde vragen.

■ U kunt met uw account op uwdeclaraties.nl uw gegevens koppelen aan de uwdeclaraties app. Zo kunt u ook gebruik maken van de beveiligingsopties van uw eigen toestel. De uwdeclaraties app kunt u downloaden via de App Store of Google Play

 

Vragen over uw rekening van uw apotheek

Met vragen over uw rekening kunt u altijd bij uw apotheek terecht. Netpoint Factoring B.V. is een partij die rekeningen voor onze apotheken verwerkt. Wordt Netpoint Factoring B.V. vermeld op uw rekening? Ga dan naar https://www.uwdeclaraties.nl/  en vul via contact het contactformulier in. U kunt ook bellen naar Netpoint tijdens werkdagen van 08:30 tot 17:00 via  0416-54150 (lokaal tarief).