Medicijnafval – Apotheek Koster – Lelystad

Medicijnafval

Wilt u af van oude medicijnen? Dat kan. Als de medicijnen welke u wil inleveren zijn ontdaan van eventuele apotheek etiketten met persoonlijke gegevens dan nemen wij uw geneesmiddelenresten kosteloos van u aan. In samenwerking met de gemeente Lelystad en afvalverwerker HVC worden uw medicijnen op verantwoorde wijze afgevoerd en verwerkt.

Haalt u de apotheek etiketten niet zelf van de verpakkingen af dan nemen wij uw geneesmiddelen afval niet aan. In het kader van uw privacy zouden wij bij aanname verplicht zijn deze etiketten voor u te verwijderen voor de medicijnresten af te voeren. Aangezien wij onze collega’s liever inzetten voor het begeleiden van uw farmceutische zorg in plaats van het verwerken van afval, willen wij u dan ook vriendelijk verzoeken dergelijke gegevens zelf te verwijderen voor u uw medicijnresten inlevert,

Wilt u ook oude en/of gebruikte naalden weggooien dan kunt u daarvoor een gratis naalden container bij ons krijgen. Wij willen u daarnaast vragen om oude en/of gebruikte naalden niet tussen uw medicijnresten af te voeren zonder deze apart in deze containers te verpakken. Een prikincident kan ernstige gevolgen hebben voor de persoon die zich prikt aan de naald! Denkt u mee aan de gezondheid van onze zorgverleners? Graag!

Wij hopen op uw begrip.